معرفی چسب پزشکی
چسبهای پزشکی در مدلهای مختلف و برای اتصال لوازم، باند و گاز جراحی مورداستفاده قرار میگیرد. در ساخت این چسبها از فرمولاسیون مصنوعی و بیولوژیکی استفاده میشود. این فرمولاسیونها تمامی معیارهای ایمنی پزشکی را در اختیاردارند. بدین ترتیب چسبهای پزشکی معمولاً به گروههای آکریلیک سیلیکون پلی اورتان و چسبهای زیستی تقسیم میشوند. این چسبها بهصورت یک بار مصرف بوده و برخی دیگر نیز بهصورت چند بار مصرف مورداستفاده قرار میگیرند.
در میان این مدل از چسبها، چسبهای حرارتی که در طبقه چسبهای یکبار مصرف هستند مقاومت بالایی داشته و میتوانند گرمای زیادی را تحمل کنند. بدین ترتیب در دستگاههای الکترونیکی نیز مورداستفاده قرار میگیرند. چسبهای پزشکی معمولاً در بانداژ برای نگهداری نوارهای پزشکی و در جراحی و حتی در قسمت دارویی و مراقبت از زخم استفاده میشوند. درون این چسبها از سیستم اپوکسی استفادهشده که باعث واکنشهای بهبودی زخم میشود.
چسبهای پزشکی ممکن است حساسیتهایی را در استفادهکنندگان به وجود آورد. بهطور میانگین ممکن است حدود 0.3 درصد از مردم نسبت به چسبهای پزشکی حساسیت داشته باشند. این حساسیت معمولاً بهصورت التهاب پوستی و آلرژیک نشان داده خواهد شد که معمولاً در محل تماس پوست با چسب ایجاد میشود. به همین دلیل چسبهای ضد حساسیت نیز در بازار وجود دارد. چسب ضد حساسیت یکی از انواع چسبهای پزشکی است که میتوان از آن در موارد مصرف پزشکی و خانگی استفاده کرد. این چسبها در نوارهای کاغذی و پارچهای نسبت به نوارهای پلاستیکی یا بانداژ حساسیت کمتر و تحریک کمتری برای پوست ایجاد میکنند. از دیگر ویژگیهای چسبهای ضد حساسیت میتوان به قیمت مناسب آن و همچنین قابلاستفاده بودن برای سنین مختلف اشاره کرد. در این چسبها از لاتکس استفادهنشده و به همین دلیل ضد حساسیت است.
از دیگر چسبهای پزشکی مورداستفاده میتوان به چسب لکوپلاست اشاره کرد که معمولاً به رنگ پوست بوده و در آن از رزین اکسید روی استفاده میشود. این چسبها از زیرمجموعه چسبهای ضد حساسیت بوده و معمولاً برای پوستهای حساس مورداستفاده قرار میگیرد. همچنین انعطافپذیری بسیار بالا داشته، ضد آب بوده و به دلیل استفاده از الیاف ریون در آن از استحکام کششی بالا نیز برخوردار خواهد بود. این چسب دارای چسبندگی دائمی و فوری بوده و به راحتی با دست پاره میشود. به دلیل وجود سلولز در آن هیچگونه حساسیتی نیز ایجاد نمیکند. از دیگر چسبهای پزشکی میتوان چسب حصیری، چسب آنژیوکت و چسب خونگیری را نام برد. تمامی این چسبها انعطافپذیری بالایی داشته و میتواند در بخشهای پرتراکم و اندامها مورداستفاده قرار گیرند. چسبهای موردنظر به دلیل داشتن منفذهای زیاد نسبت به اکسیژن و بخار آب قابلنفوذ هستند و میتوانند در پانسمان و زخمهای جراحی مورداستفاده قرار بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید